Olen kyllästynyt amerikkalaisiin sarjoihin, joissa on aina samat mokat ja vinksahtanut maailmankuva. En usko, että presidentin vaihtuminen tuo asiaan yhtään helpotusta.

 Esimerkiksi, miksi naisilla on aina liian pitkät hihat? Tiedättehän sen kohtauksen, jossa sankaritar on käpertynyt sohvannurkkaan villapuserossa, jossa on avara pääntie, usein olkapäät paljastava ja lisäksi ylipitkät hihat joista hän hakee turvaa. Paleleva ihminen ei käyttäydy niin. Jos tällä haluttaisiin kuvata hetkellistä epätoivon hetkeä, se olisi ok, mutta hänellä on ne liian pitkät hihat kuitenkin kaikissa muissakin villapuseroissaan ja kaikissa kohtauksissa. Ehkä tällä halutaan alleviivata naisen lintumaista siroutta ja haavoittuvuutta?

Miksi autonovia ei koskaan suljeta? Poliisisarjoissa etsivät säntäävät kiireesti ulos autoista ja jättävät poikkeuksetta ovet auki. Takaa-ajetut puolestaan riuhtaisevat lähimmän auton oven auki ja löytävät avaimen virtalukosta.

Miksi elokuvissa värillisten pariskuntien nainen on aina miestä vaaleampi? Usein värillisenä esiintyvät naiset ovat niin vaaleaihoisia, että heitä ei edes afroamerikkalaisiksi tunnista. Eipä silti, omasta mielestäni asia ja koko ihonväri on yhdentekevä, mutta näin ei ole Yhdysvalloissa. Onko naisen vaaleampi iho siis joku myönnytys naiseudelle vai pidetäänkö sitä yksinkertaisesti kauniimpana? Olisi mukava nähdä vaihteeksi yönmusta nainen ja lattekahvin värinen mies.

Miksi naiset juoksevat murhaajia karkuun korkokengissä? Jokainen järkevä nainen riisuisi ne ensi töikseen. Mutta elokuvissa piikkarit pysyvät jalassa, vaikka kiivetään katoilla ja tasapainoillaan kierreportaissa jossain varastorakennuksessa.

Miksi tv-sarjoissa voi näyttää verisiä tamponeita ja yhdyntöjä, mutta ei naisen rintoja? Olipa kyseessä kuinka raju seksikohtaus tahansa, naisella on rintaliivit yllään. Joku oikeustapaus lienee taustalla.

Miksi kaksikymppisten opiskelijoiden vanhemmat näyttävät tv-sarjoissa heidän isovanhemmiltaan? Miksi miesnäyttelijä on noin 65 ja naisnäyttelijä noin 55 kun he esittävät varhaisteinin vanhempia? Onko Yhdysvalloissa 40+ uusi normaali ikä hankkia lapsia?  Voi olla joissain piireissä, mutta ei suinkaan yleisesti.

Miksi puolestaan nelikymppisten kuusikymppiset vanhemmat esitetään muinaisjäänteinä, jotka joutaisivat hoivakotiin ainakin mielipiteidensä ja arvomaailmansa puolesta. Miksi vanhemmat esitetään aina ja ikuisesti kotona tekemässä kiitospäivän ateriaa – tietenkin siinä samassa kodissa, missä lapset aikoinaan varttuivat. Heidän elämässään ei ole lasten lähdettyä tapahtunut yhtään mitään.

Miksi harmiton syrjähyppy käynnistää  apokalyptisen katastrofin? Koko maailma nyrjähtää sijoiltaan ja psykopaatti murhaaja joko vaanii oven takana tai vaihtoehtoisesti pettäjä muuttuu sellaiseksi. Kokonaisia monen tuotantokauden mittaisia sarjoja on rakennettu pettämisen hirvittäville seurauksille, ei koskaan anteeksiannon puhdistavalle vaikutukselle. Jokaisella perheellä on luurankoja kaapissa vain odottamassa paljastumistaan.

Jos mieleenne tulee lisää, kertokaa. Voin tehdä jatko-osan.