Keräsin vuorokauden ajan ongelmat, joiden kanssa painin. Tästä näette, miten työlästä elämäni on.

Miksi Stockan näyteikkunat ovat niin rumia, että tulen pahalle päälle – Tigerin logoja ja pari ankeaa rättiä päättömän mallinuken päällä?  Miksei Tiger vaali paremmin brändinsä visuaalista ilmettä? Miksi Stocka on vajonnut noin alas, kun ennen sen näyteikkunat olivat nähtävyyksiä, joita tultiin lähiöstä asti ihmettelemään?

Miksi teleoperaattoreiden palvelupisteissä ei ole kunnollisia vuoronumerotauluja? Miksi minun pitää kytätä koska joku asiakaspalvelija vapautuu? Miksi näissä tiloissa ei ole yhtään kunnollista tuolia? Miksi asiakaspalvelijat eivät osaa päättää, sinuttelevatko vai teitittelevätkö?

Miksi en koskaan saa apteekissa tutkia rauhassa intiimituotehyllyä, vaan aina joku innokas farmaseutti tulee siihen tarjoamaan apuaan?

Miksi kahvilassa aika pitää aloittaa kahvinjuonti siivoamalla edellisen asiakkaan murut ja likaiset asiat pöydältä? Miksi sitä henkilökuntaa ei riitä, vaikka kolmannes kansasta on työttöminä tai tukien varassa?

Miksi yhtiöiden voittojen pitää koko ajan kasvaa ja miksi kuluja pitää koko ajan karsia ja menoja pienentää? Eikö se riitä, että voitot ja osingot pysyivät hyvällä tasolla? Minulle riittäisi, että tuloni pysyisivät ennallaan, ei niiden tarvitse koko ajan nousta.

Miksi kaikki kahviloissa sisältää vehnää tai sokeria tai molempia? Miksi minun pitää aina kysyä, onko smoothiessa sokeria? Miksi henkilökunta ei tiedä, mitä kahvilan tuotteissa on? Miksi lapsille saa syöttää sokeria, mutta ei saa tukistaa? Miksi lapset saa pahoinpidellä hitaasti sokeri-ja hiilihydraattiaddikteiksi eikä kukaan piittaa?

Miksi iPhonen laturin johto on liian lyhyt? Miksi sukat, pohjalliset ja huivit aina katoavat?

Miksi bussi 18 pysäkit on merkitty HSL:n reittikarttaan vain toiseen suuntaan? Miksi oppaassa ei ole Runeberginkadun pysäkkiä? Miksi HSL- reittiopas ei yhdistä minua suoraan Google Mapsiin? Miksi minun pitää kävellä kaatosateessa jonnekin melkein Bulevardille, koska en löydä pysäkkiä reittikartasta? Kampin metroaseman kohdalla on pysäkki, mutta siinä lukee vain HSL. Yksikään bussi ei pysähdy siihen. Vieressä olevassa pysäkissä lukee 370. Miksi tarvitaan kaksi pysäkkitolppaa, mutta kumpikaan ei ole minun bussini pysäkki?

Miksi Uber ei taaskaan toimi?

Miksi taloyhtiö vaatii merkitsemään kellarikomeron, vaikka siinä on jo valmiiksi asuntoni numero ja sen on lukossa. Miksi minun pitää vielä käydä kirjoittamassa oveen joku lappu? Miksi ilmoitusta ei ole tullut kotiini vaan, joku olettaa minun lukevan porttikongissa olevaa ilmoitustaulua. Tiedoksi, en lue sitä koskaan. Taloyhtiöllä on puhelinnumeroni ja sähköpostiosoitteeni – miksi minulle ei tule tekstaria tai mailia asiasta?

Miksi hieroja luulee, että rentoudun parhaiten ajattelemalla lapsiani?

Miksi Amos Rexissä on koko ajan maksupääteongelmia? Miksi en pääse jonon ohi museokortillani, vaan minun pitää jonottaa kadulla tunti pankkikortilla maksavien kanssa?Miksi museokorttia ei voi vain esittää virkailijalle? Miksi ei ole erillisiä museokortin lukulaitteita?

Miksi tulostin pitää raksutusta ja kolinaa aina kun se on hereillä? Miksi tulostinmuste maksaa niin paljon? Miksi juuri sitä mustekomboa, jota minun tulostimeni käyttää, ei myydä netissä, Stockalla eikä Clas Ohlsonilla? Miksi me tulostimenomistajat suostumme tähän kyykytykseen?

Miksi koneiden pitää piipata kun ne ovat tehneet tehtävänsä? Yksi kerta riittäisi, mutta ne piipittävät, kunnes olen sammuttanut virran. En voi laittaa pyykkejä koneeseen ja mennä katsomaan leffaa, koska koneen piipitys keskeyttää leffaan katsomisen. En voi myöskään laittaa konetta päälle, kun lähden ulos, sillä taloyhtiön säännöt kieltävät koneiden käyttämisen ilman valvontaa. Pitääkö minun ostaa uusi pesukone ja kuivausrumpu, vaikka nämä toimivat muuten hyvin?

Miksi kauppakeskuksissa ei ole kunnollisia opasteita? Miksi ei ole edes huonoja opasteita, ei ole opasteita ollenkaan? Miksi minun pitää etsiä jotain Hemtexiä googlaamalla ja paikannusohjelmalla, kun voisi olla opastaulu, missä kerrotaan liikkeiden sijainti? Luuleeko joku että tällä tavoin ostan enemmän heräteostoksia? Tiedoksi, en osta sitäkään vähää, mitä piti, koska kyllästyn etsimään liikettä.

Miksi kananmunat ovat kaupoissa aina eri paikassa? Eikö nyt voitaisi päättää, mihin tuoteryhmään kananmunat kuuluvat? Miksi lähikaupassani ei ole koskaan maustamatonta kookosjugurttia, mutta noin tuhatta muuta jugurttilajia? Miksi turkkilainen luomujugurtti on usein siellä missä muutkin jugurtit, mutta yhtä usein siellä missä kermat ja maidot? Eikö se ole jugurttia siinä missä muutkin?

Miksi tomaatit ovat aina raakoja? Miksi kookosmaitoa ei koskaan tahdo löytää mistään, mutta texmex-hyllyyn aina melkein törmää? Miksi kalakastike on eri paikassa kuin soija, vaikka niillä on sama funktio ruuanlaitossa? Miksi vanilliinisokeri on leivontatarvikkeiden joukossa eikä maustehyllyssä? Miksi korianteri on usein loppu, mutta basilika ei koskaan? Miksi kaupoista saa tuoreena vain mietoa chiliä?

Miksi Albertikadun Alko lopetettiin? Miksi Alko on aina siellä, missä S-Market?

Miksi Spotifyssa ei ole hakuohjelmaa, joka korjaisi kirjoitusvirheitä ja ehdottaisi jotain? En voi muistaa kaikkien artistien nimien oikeinkirjoitusta. Miksi Netflix syytää kovaäänisiä trailereita ruudulle pyytämättä sillä aikaa kun yritän etsiä muuta katsottavaa? Miksi Netflix ei kerro elokuvien ohjaajien nimiä?

Miksi Finnarin palvelu ei tue Chrome-selainta?